#

На Київщині завершили розслідування щодо 10 окупантів, які катували людей в Бучі (ФОТО)

23.09.2022 19:29
На Київщині завершили розслідування щодо 10 окупантів, які катували людей в Бучі (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 10 солдатів російської армії, які били, катували мирних мешканців у Бучі та погрожували їм вбивством 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.   

Військові 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ ЗС Російської Федерації жорстоко поводились з цивільним населенням та порушували закони та звичаї війни.

Під час окупації Бучі вони тримали у заручниках цивільних людей, які не брали участь у бойових діях і не мали зброї. Росіяни не забезпечували утримуваних продуктами харчування та питною водою. Людей незаконно утримували, ставили їх на коліна, зав’язували очі липкою стрічкою та ганчірками, руки зв’язували пластиковими хомутами. Українцям погрожували вбивством і цілеспрямовано стріляли у їх напрямку.

Також загарбники били людей кулаками, прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині. Окупанти не відмовились і від можливості пограбувати місцеве населення, забираючи як особисті речі, так і побутову техніку.

Вказаних осіб оголосили у розшук з метою їх затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. 

Нагадаємо, що поліцейські Обухівщини повідомили про підозру колаборанту із Козина, який підтримував дії держави-агресора.


Читати "Моя Київщина" у Telegram