#

На Київщині збільшується кількість пластунів (ФОТО)

24.09.2021 20:40
На Київщині збільшується кількість пластунів (ФОТО)
Фото з місця події

Нещоадвнно в осередку Національної скаутської організації "Пласт" Бучанської територіальної громади утворилися 3 новацькі рої, 1 юнацький гурток гурток по 12 осіб кожен

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОР.

На базі Комунального закладу Київської обласної ради "Пластовий вишкільний центр" були проведені батьківські збори новацтва та юнацтва Національної скаутської організації "Пласт".

Під час зборів відбувався розподіл нових членів "Пласту" і таким чином в осередку Національної скаутської організації "Пласт" Бучанської територіальної громади утворилися  3 новацькі рої,1 юнацький гурток гурток по 12 осіб кожен.

Варто зазначити, що Пласт – українська скаутська організація. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, Пласт виховує молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства. 

На відміну від більшості скаутських організацій світу, де членство завершується із досягненням 25-ліття, членство в Пласті є пожиттєвим. Умовний віковий поділ передбачає 4 вікові категорії: новаки (6-12 років), юнаки (12-18 років), старші пластуни (18-35 років) та пластуні-сеніори (від 35 років). Виховна та адміністративна праця в Пласті здійснюється старшими пластунами та пластунами-сеніорами виключно на волонтерських засадах. 

Нагадаємо, що неподалік міста Боярка майже 200 пластунів із усієї Київщини взяли участь в триденному таборуванні Святого Юрія.


Читати "Моя Київщина" у Telegram