#

На Київщині зловмисники вбили рибалку та продали його автомобіль (ВІДЕО)

30.05.2020 11:40
На Київщині зловмисники вбили рибалку та продали його автомобіль (ВІДЕО)
Фото з місця події

У Київській області двоє молодих людей вбили чоловіка і продали його машину, щоб розплатитися з власними боргами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

До поліції звернулася мешканка Голосіївського району із повідомленням про те, що кілька днів тому її 44-річний чоловік поїхав на своїй автівці на риболовлю та не повернувся, а його телефон вимкнений. Правоохоронці відразу розпочали пошуки.

Під час розшукових заходів оперативники переглянули камери відеоспостереження, встановлені в рамках програми «Безпечне місто», та знайшли «Опель», на якому зник чоловік:

Машина перебувала на території Київської області. Однак, коли правоохоронці показали дружині фото їхньої іномарки, вона заперечила, що за кермом перебував її чоловік. Тоді було встановлено особу водія і опитали його. Він повідомив, що «Опель» купив кілька днів тому у товариша за 1800 доларів США.

Автівку вилучили, а далі оперативники розшукали чоловіка, який її продав. У результаті правоохоронці вийшли на слід двох молодиків, які виявилися причетними не тільки до продажу іномарки, а й до зникнення власника машини.

Правоохоронці затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – уродженець Луганщини, 1999 року народження, та киянин, 1996 року народження. Під час затримання у них вилучили частину грошей, лопату та інші речові докази, які направили на експертизу.

Кримінальні провадження розслідуються за частиною другою статті 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та частиною третьою статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За погодженням із міською прокуратурою слідчі готують повідомлення затриманим про підозри, а також матеріали до суду – для обрання запобіжного заходу. Їм загрожує від 15-ти років позбавлення волі до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Також нагадаємо, що 23 травня в Києві у власному офісі знайшли застреленим позафракційного народного депутата, члена групи "Довіра" Валерія Давиденка.


Читати "Моя Київщина" у Telegram