#

У Київській області знизився рівень забруднення повітря діоксидом азоту

29.06.2020 12:20
У Київській області знизився рівень забруднення повітря діоксидом азоту
Фото з мережі Інтернет

Протягом травня на двох постах міста Біла Церква та на одному посту в містах Бровари і Обухів відбувалося спостереження за станом повітря

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт ЦГО імені Бориса Срезневського.

Визначався вміст чотирьох основних домішок (завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту) і вміст важких металів. У місті Біла Церква у травні було відібрано і проаналізовано 576 проб, у Броварах та Обухові – по 288 проб повітря. Загальний рівень забруднення повітря за ІЗА в містах Біла Церква, Бровари та Обухів оцінювався, як низький.

Середньомісячні концентрації діоксиду азоту становили: у Білій Церкві та Обухові – 2,3 ГДКс.д., в Броварах – 2,0 ГДКс.д. Середній вміст діоксиду сірки у містах контролю був на рівні 0,6-0,8 ГДКс.д., оксиду вуглецю 0,2-0,6 ГДКс.д., завислих речовин – 0,3-0,5 ГДКс.д. Максимальна разова концентрація діоксиду азоту в Обухові досягала 1,1 ГДКм.р. Максимальні разові концентрації інших речовин не перевищували відповідні ГДКм.р.

Порівняно з квітнем 2020 р. в усіх містах контролю суттєво знизився рівень забруднення повітря діоксидом азоту, у містах Бровари та Обухів – діоксидом сірки. У порівнянні з травнем 2019 р. в Обухові підвищився вміст діоксиду азоту. Вміст інших забруднювальних домішок у містах контролю коливався у незначних межах.

Нагадаємо, що 24 червня, учні та вчителі Ірпінської школи №17, які є учасниками проєкту "Zero Waste School", почали проводити тренінги, під час яких будуть навчати сортувати відходи.

Читати "Моя Київщина" у Telegram