#

На Київщині зросла середня заробітна плата (ФОТО)

01.09.2020 11:20
На Київщині зросла середня заробітна плата (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У Київській області в липні на 1,5% збільшився розмір середньої номінальної заробітної плати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на звіт ГУ статистики у Київській області.

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у липні 2020 року становила 11968 грн, що в 2,5 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (4723 грн). Порівняно із червнем поточного року розмір середньої номінальної заробітної плати збільшився на 1,5%. Відповідно до червня 2019 року номінальна заробітна плата збільшилась на 3,5%.

Індекс реальної заробітної плати у липні 2020 року порівняно з червнем поточного року становив 101,5%, а відносно липня 2019 року – 100,7%.

Варто зазначити, що номінальна заробітна плата включає тарифні ставки (посадові оклади), премії, доплати, надбавки, оплату за невідпрацьований час, а також обов’язкові відрахування: податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, а реальна заробітна плата характеризує купівельну спроможність номінальної заробітної плати під впливом змін споживчих цін на товари і послуги та рівня податків й обов’язкових платежів.

Нагадаємо, що 31 серпня через пожежу на ПС-110 кВ "Зоря" було знеструмлено декілька населених пунктів у Васильківському районі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook