#

На Київщині браконьєри продовжують красти рибу з річок та водосховищ (ФОТО)

22.05.2019 07:25
На Київщині браконьєри продовжують красти рибу з річок та водосховищ (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

В період з 11 по 18 травня Київський рибоохоронний патруль спільно з правоохоронними органами задокументував 46 правопорушень природоохоронного законодавства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Faсebook.

Так, було складено 11 протоколів за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП), 16 - за пересування човнів чи вилов риби на нерестовищах (ч. 3 ст. 85 КУпАП), три - за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж чи зберігання заборонених знарядь лову), два - за ст. 188-5 КУпАП (невиконання користувачами законних розпоряджень чи приписів) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (збут водних біоресурсів без відповідних документів). Також відкрито два кримінальних провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом) і оформлено 11 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Також нагадаємо, що 17 травня поблизу села Кийлів Бориспільського району працівники затримали рибного браконьєра на "гарячому".  

 

Протягом семи днів рибоохоронні патрульні вилучили 63 од. заборонених знарядь лову в такій кількості: 44 од. сіток, 11 од. ятерів, 3 од. "павук", 2 од. "екран" та по одному екземпляру "перемет", сак-топтухи та драча. Також затримано п’ять човнів. Загальна вага вилучених водних біоресурсів склала 156 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 19 992 грн.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Найбільшу кількість порушень зафіксовано на Канівському водосховищі. Тут було складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, сім - за ч. 3 ст. 85 КУпАП та відкрито два кримінальних провадження. На водосховищі Гречана Гребля оформлено один адмінматеріал за ч. 4 ст. 85 КУпАП, три - за ч. 3 ст. 85 КУпАП та два - за ст. 188-5 КУпАП. На р. Унава зафіксовано чотирьох порушників правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП).

Крім того, правопорушників викрито на Київському водосховищі, річках Тетерів, Десенка, Роставиця, озері Чорне в с. Петрушки Києво - Святошинського району та столичному озері Редькино.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: