#

На Київщині активісти перекрили дорогу, щоб "достукатися" до влади (ФОТО)

29.05.2019 16:28
На Київщині активісти перекрили дорогу, щоб "достукатися" до влади (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 29 травня, мешканці щонайменше 4 сільських рад Київщини заблокували рух на трасі Київ-Одеса, аби активізувати утворення Шкарівської ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

На попереджувальну акцію з вимогою скористатися правом на добровільне об’єднання Шкарівської територіальної громади вийшли мешканці  сіл Шкарівка, Поправка, Коженики  Бикова-Гребеля, Черкас  та інших.  Мета – привернути увагу керівництва області, яке вже завтра на засіданні обласної ради розглядатиме оновлений проект змін до Перспективного плану області, відповідно до якого в столичному регіоні сформують 45 громад.

Селяни певні, що процес децентралізації свідомо затягується задля того, щоб по закінченні терміну добровільного об’єднання  відбулося примусове приєднання до Білої Церкви. Такого сценарію мешканці Шкарівки та прилеглих сіл категорично не бажають.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

За словами сільських голів та активістів, пакет документів на утворення Шкарівської об’єднаної територіальної громади вже понад 4 роки знаходиться на розгляді у Київській обласній державній адміністрації.

Власне тому люди вбачають у цьому навмисне затягування процесу та зацікавленість перш за все представників влади Білої Церкви.  Після  нетривалої акції рух було розблоковано, а селяни пообіцяли, що якщо не будуть почутими, перекриють рух траси Київ-Одеса на невизначений термін.

Нагадаємо, що в Узинській ОТГ вже декілька років триває конфлікт з приводу забруднення довкілля.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: