#

На Київщині буде створено три Центри серцево-судинних подій (ФОТО)

14.02.2019 15:25
На Київщині буде створено три Центри серцево-судинних подій (ФОТО)
Практикум з питань реформування системи охорони здоров’я

Днями під керівництвом заступника голови КОДА Алли Арешкович в рамках проекту "Пульс" відбувся практикум з питань реформування системи охорони здоров’я

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу Київської обласної державної адміністрації.

Участь у заході взяли начальник відділу з організації надання медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації Олена Коваленко та виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін.

У ході роботи учасники обговорили питання про стан та перспективи розвитку галузі охорони здоров’я на Київщині. Зокрема, розглянули формування та організацію роботи госпітальних округів.

План спроможної мережі Київської області передбачає 928 місць надання первинної медичної допомоги. Наразі затверджено перелік проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, а саме 17 із 46 амбулаторій до будівництва на Київщині. В цілому, розподіл обсягу субвенції між бюджетами районів складає 94 508, 3 тис.грн.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Заступник голови Київської ОДА Алла Арешкович виділила ключові завдання та перспективи розвитку галузі. Зокрема, створення в Київській області 3-х Центрів серцево-судинних подій, впровадження медичної послуги вторинного/третинного рівня поза межами Державних фінансових гарантій та розвиток інфрастуктури охорони здоров’я в сільській місцевості – відкриття нових амбулаторій.

"Наразі наша головна мета – це створити нову систему, у центрі уваги якої буде громадянин, його життя та здоров’я. Це слугуватиме для забезпечення однакового доступу до медичних послуг кожного українця, гарантією надання якісних медичних послуг",- наголосила Алла Арешкович.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: