#

На Київщині чехи продали цегляний завод за грандіозну суму (ВІДЕО)

15.10.2018 14:22
На Київщині чехи продали цегляний завод за грандіозну суму (ВІДЕО)

Днями стало відомо, що через електронний аукціон продали комлекс будівель цегельного заводу вартістю 170 мільйонів гривень 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "УНІАН".

Державне підприємство СЕТАМ (OpenMarket) продало найдорожчий лот у своїй історії - комплекс будівель Кузьминецького цегельного заводу, що знаходиться у селі Кузьминці, Кагарлицького району за 170 мільйонів гривень. 

Згідно з інформацією держпідприємства, продавцем виступив Чеський експортний банк (CEB), чиї інтереси в Україні представляє "Адвокатська компанія Гвоздій і Оберкович".

Аукціон відбувся 2 жовтня 2018 року. Всього було подано 3 заявки на придбання. 

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Продаж заводу - чергове підтвердження ефективності OpenMarket для реалізації банківського майна. Адже це найбільша сума, яку отримував за один лот будь-який вітчизняний державний електронний аукціон. Загалом, ми продали непрофільних банківських активів більш ніж на 700 млн грн. І будемо далі розвивати співробітництво з банками", - зазначив генеральний директор держпідприємства СЕТАМ Віктор Вишньов.

Площа об'єкту складає понад 15 000  кв. м комплексу будівель, 3 га земельної ділянки, устаткування та обладнання. 

Довідково. Чеський експортний банк - спеціалізована банківська установа, створена для державної підтримки експорту, прямим і непрямим власником якого є держава. Банк був заснований в 1995 році та є частиною системи державної експортної політики Чеської Республіки.

Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) працює з 26 жовтня 2015 року. До цього система електронних торгів СЕТАМ працювала в експериментальному режимі в трьох областях з 1 травня 2014 року.

У вересні 2017 року держпідприємство СЕТАМ змінило назву електронного майданчика для торгів на OpenMarket. OpenMarket - електронний майданчик для проведення торгів майном, заарештованим Державною виконавчою службою України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: