#

На Київщині чоловік майже 10 років незаконно володів двома гектарами біля Канівського водосховища

14.08.2018 15:32
На Київщині чоловік майже 10 років незаконно володів двома гектарами біля Канівського водосховища

Учора, 14 серпня, у прокуратурі повідомили, що до державної власності реально повернуто земельну ділянку водного фонду площею майже 2 га на території Бориспільського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що в липні 2008 року розпорядженням Бориспільської районної державної адміністрації затверджено проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею майже 2 га вартістю майже 100 тис грн для ведення особистого селянського господарства в адміністративних межах Головурівської сільської ради Бориспільського району.

У подальшому, громадянин отримав державний акт на право власності на земельну ділянку та на підставі ряду цивільно-правових угод набуто у власність приватною юридичною особою, яка в свою чергу передала вказану землю в іпотеку.

Однак, відведення земельної ділянки відбулось з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки зазначена земля накладається на землі водного фонду, а саме водні поверхні та острови в акваторії Канівського водосховища на річці Дніпро.

Відповідно до вимог Земельного кодексу України, до земель державної власності, які не можуть передаватися у приватну власність, належать землі водного фонду, для ведення особистого селянського господарства, більш того, взагалі заборонено розорювання таких земель, садівництво та городництво.

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсними розпорядження Бориспільської РДА, державного акту права власності на земельну ділянку та договору іпотеки і витребування земельної ділянки водного фонду з чужого незаконного володіння на користь держави в особі Київської обласної державної адміністрації.

З огляду на викладене, суд погодився з доводами позову прокуратури, що передача спірної земельної ділянки відбулась з порушенням вимог чинного законодавства.

Позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі. Наразі реально повернуто в державну власність земельну ділянку водного фонду площею майже 2 га на території Бориспільського району.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: