#

На Київщині ціле товариство виготовляло алкоголь з "незамерзайки"

24.07.2018 16:11
На Київщині ціле товариство виготовляло алкоголь з "незамерзайки"

Сьогодні, 24 липня, у прокуратурі повідомили, що за процесуального керівництва було повідомлено про підозру директору товариства, що незаконно виготовляв сурогатний алкоголь з незамерзаючої рідини для автомобілів, що загрожує життю та здоров’ю людей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру директору товариства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя та здоров’я людей, вичненого за попередньою змовою групою осіб, шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів) КК України.

У ході досудового розслідування кримінального провадження прокуратурою Київської області спільно зі слідчими СУФР ГУ ДФС в Київській області та оперативними працівниками УЗЕ в Київській області ДЗЕНП України проведено санкціоновані обшуки на території товариства у Сквирському районі. За результатами слідчих дій виявлено та вилучено понад 100 тисяч літрів  спиртовмісної рідини, обладнання для незаконного масового виробництва спирту  та інше.

Відповідно до висновку комісійної судово-медичної експертизи у вилученій речовині виявлено метанол, що становить загрозу для життя та здоров’я людей.

Таким чином, зловмисник незаконно виготовляв спирт, шляхом технологічної переробки незамерзаючої рідини для автомобілів.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: