#

На Київщині Держгеокадастр незаконно виділив землі "Богуславського лісового господарства"

17.04.2019 15:23
На Київщині Держгеокадастр незаконно виділив землі "Богуславського лісового господарства"
Фото з мережі Інтернет

Богуславський районний суд розглядає справу про незаконну видачу в приватну власність земель лісового фонду в межах "Богуславського лісового господарства"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

"Кагарлицькою місцевою прокуратурою за результатами аналізу додержання вимог земельного законодавства на території Богуславського району виявлені порушення вказаних вимог при вилученні з постійного користування державного підприємства "Богуславське лісове господарство" земельних ділянок лісогосподарського призначення та подальшу передачу їх у приватну власність", - повідомили у відомстві.

Так було встановлено, що рішення про вилучення земельних ділянок лісогосподарського призначення має право приймати орган державної влади в силу положень ст.ст. 6, 14, 19 Конституції України в межах визначених Земельним кодексом України.

Разом з тим, всупереч вищезазначених вимог законодавства, ГУ Держгеокадастру у Київській області передало у приватну власність землі лісового фонду з порушенням порядку зміни цільового призначення даних земельних ділянок та за відсутності погодження зміни їх цільового призначення з органом виконавчої влади з питань лісового господарства.

З огляду на викладене Кагарлицькою місцевою прокуратурою подано позовну заяву до ГУ Держгеокадастру у Київській області та особи, якій були передані земельні ділянки, про визнання протиправними і скасування наказів щодо затвердження проектів землеустрою про відведення земельних ділянок та передачу їх у приватну власність, а також витребування з незаконного володіння вказаних ділянок на користь держави.

Нагадаємо, що у селі Вільшанська Новоселиця Васильківського району сталася спроба рейдерського захоплення сільськогосподарського кооперативу "Новоселицький", де через реєстр було змінено керівництво.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: