#

На Київщині фермер використовує новітні технології для відновлення родючості ґрунту

30.11.2018 08:06
На Київщині фермер використовує новітні технології для відновлення родючості ґрунту
Фото з мережі Інтернет

У Михайлівці, фермер, який займається землеробством понад 12 років, використовує технології, які не виснажують ґрунт і відновлюють його родючість

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "АгроЦентр".

"Анатолій Шумко — фермер з Київщини, його поля знаходяться у селі Михайлівка. Почав займатися господарством фермер почав 12 років тому, ще у 2006 році. До нього на цій землі вже працювали люди та техніка. Але з його приходом поля отримали, буквально, нове життя", - повідомляють на сайті.

"Тут росли одні бур’яни. Довелося ще два роки над цим працювати, щоб привести землю в належний стан і почати отримувати урожай",— розповів фермер.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Зараз, фермер вирощує пшеницю. кукурудзу, соняшник, ріпак та сою. З 1000 га землі фермер отримує 30 млн грн. Особливість його господарства в тому, що за мету він ставить собі не отримання надприбутків у найкоротший термін, а відтворення родючості ґрунту, застосовуючи технологію нульового обробітку або no-till. Технологія допомагає зберігати вологу, підвищує рівень гумусу та оберігає врожай від ерозії та несприятливих погодних умов.

Аби отримати необхідні знання про новітню технологію обробітку землі фермер літав до Америки та США. Головною перевагою цієї техніки є економія пального та робочої сили. Незважаючи на свій вік, фермер не планує зупинятися та вже наступного року впроваджуватиме технологію strip-til.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: