#

На Київщині фермери виготовляють французький смаколик

29.01.2019 08:11
На Київщині фермери виготовляють французький смаколик
Фото з мережі Інтернет

У селі Луб’янка 3 фермери об’єдналися у спілку "Луб’янські фермери", яка успішно функціонує

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на " Meat-Inform".

Кілька років тому підприємці  об’єднались і створили план розвитку населеного пункту. Бізнесмени прагнуть зробити з села "нову Швейцарію", й дещо в них уже вдалось. Так, нині в Луб’янці успішно функціонує 34 підприємства.

Усе почалось з невеликої птахоферми. Зараз у селі є власний забійний цех, тут почали виготовляти навіть французький смаколик – фуа-гра. Крім цього підприємці займаються фасуванням чаю, виготовленням картонних пакувань, відкрили лісопильні, коптильню для риби, кілька магазинів, СТО і навіть кав’ярню.

Такий своєрідний кластер в селі з’явився завдяки трьом місцевим бізнесменам – Євгенієві Кожушку, Іванові Завірюсі та В’ячеславу Довженку. Пізніше до них приєднався Жеральд Томассе – француз, який працював в Україні на компанію "Данон", а потім вирішив зайнятись фермерством. Завдяки панові Томассе у Луб’янці й почали виготовляти фуа-гру. Крім цього, український фермер французького походження виготовляє маринади, рулети та інші м’ясопродукти й займається їх розповсюдженням, постачанням до великих мереж. Сировину для підприємств Жеральда Томассе (курятину) продає власник птахоферми Євгеній Кожушко.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Сьогодні в селі офіційно нараховується 1200 жителів, утім місцеві запевняють, що населення постійно зростає і зараз у Луб’янці живе близько 1500 осіб. Тут часто купують будинки кияни, бо село розташоване недалеко від столиці й може похвалитися розвинутою інфраструктурою. Наприклад, свої послуги в Луб’янці пропонують чотири інтернет-провайдери.

"Луб’янські фермери" постійно створюють нові робочі місця, працювати сюди з’їжджаються навіть люди з сусідніх сіл та районів.

Хоча, за свідченнями підприємців, місцева влада ніяк їм не допомагає, а скоріше – навпаки, вони не збираються зупинятись і планують побудувати в селі сонячну електростанцію та сучасну біогазову установку, яка буде переробляти відходи з підприємств місцевих бізнесменів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: