#

На Київщині люди вийшли на дорогу із протестом проти будівництва свинокомплексу (ФОТО)

22.05.2019 08:11
На Київщині люди вийшли на дорогу із протестом проти будівництва свинокомплексу (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 22 травня, у селі Перемога Баришівського району майже сто місцевих жителів перекрили дорогу на знак протесту проти будівництва свинокомплексу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на Інформаційний портал "СТОПКОР"

"СП ТОВ "Ниви Переяславщини" планує розмістити свинокомплекс продуктивністю 50 тис. голів за рік з живою вагою 5,5 тис. тонн у селі Перемога. При тому, що підприємство має дозвіл лише на проведення підготовчих робіт, сам комплекс уже майже завершений.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Якщо узаконять розміщення тваринницької ферми, яка вже діє з порушенням вимог чинного законодавства, всі 1600 жителів села будуть жити на межі екологічної катастрофи. З роботою такого об'єкта виникне проблема з утилізацією відходів життєдіяльності тварин. У підземні води та ґрунти потраплятимуть близько 400 небезпечних елементів (важкі метали, антибіотики, пестициди, гормони, а також патогенні віруси й бактерії, гельмінти) через гній.

 

Окрім цього довкола підприємства повітря насичене аміаком, сірководнем, різноманітними алергенами, тому місцевим загрожує забруднення повітря. Свинокомплекс зводять упритул до житлової забудови, а це означає, що життя і здоров'я селян ставлять під загрозу, фактично людей хочуть отруїти.

Акція привернула увагу водіїв, що проїжджали повз. Їхні думки розділилися: одні підтримували страйкерів, інші критикували. Після завершення акції на дорозі учасники підуть напряму до свинокомплексу для фіксації будівництва на акті огляду.

Читайте також: Найбільші платники податків Київщини: ТОВ "Нива Переяславщини".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: