#

На Київщині німецький хімічний концерн побудує завод (ФОТО)

26.09.2018 13:46
На Київщині німецький хімічний концерн побудує завод (ФОТО)

Сьогодні, 26 вересня, в Обухові компанія BASF показала проект будівництва нового заводу з виробництва бетонних домішок

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу Київської обласної державної адміністрації.

На першому етапі розмір інвестицій складе 2 млн. євро.

Новий виробничий комплекс не лише зміцнить позиції та забезпечить стале зростання підрозділу будівельної хімії концерну BASF, але й дозволить розширити портфель продуктів із більш широким асортиментом бетонних домішок за більш конкурентними цінами за рахунок зменшення транспортних витрат на імпорт матеріалів.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Наразі концерн імпортує бетонні домішки з інших виробничих майданчиків. Місцеве виробництво допоможе компанії краще задовольняти вимоги українського будівельного ринку. Експерти BASF зможуть створювати композиції домішок з урахуванням якості місцевого цементу та іншої сировини, а також погодних умов.

Обсяг українського ринку бетонних домішок складає приблизно 20 млн євро з річним виробництвом 10 млн куб м.

Після презентації проекту відбулося підписання Меморандуму про співробітництво та взаємодію з реалізації проекту будівництва заводу бетонних домішок між Київською обласною державною адміністрацією, Виконавчим комітетом Обухівської міської ради та ТОВ «БАСФ Т.О.В.».

"Той факт, що найбільший хімічний концерн у світі BASF починає розгортати своє виробництво саме в Київській області – є свідченням продуктивної взаємодії влади і бізнесу та твердої перспективи продовження активної розбудови Київщини", – підкреслив голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган.

За словами очільника Київщини, цей проект відкриє потенційним інвесторам можливості реалізації в Україні: "Цим проектом ми, фактично, відкриваємо Україну та Київську область світові, адже усі без винятку аналітичні центри великих інвестиційних фондів одразу відзначать позитивний досвід  розгортання BASF в Україні".

"Стратегічною задачею регіонального розвитку є розширення виробничих потужностей. Будівництво заводу забезпечить мешканців нашого міста новими робочими місцями. Додаткові грошові надходження у вигляді податків від діяльності заводу – це реальні інвестиції у розвиток не лише міста, а й всього Обухівського регіону", – прокоментував підписання Меморандуму міський голова Обухова Олександр Левченко.

"Лідерство в галузі безперечно є одним із найголовніших пріоритетів компанії BASF. Будівництво нового заводу допоможе локалізувати виробництво необхідних матеріалів, які раніше ми вимушені були імпортувати, що підвищувало ринкову вартість продукції. Наблизившись до наших клієнтів, ми зможемо враховувати вимоги до якості вітчизняних цементних та інших сировинних матеріалів та задовольняти особливі потреби місцевого ринку", – зазначив генеральний директор BASF Андреас Лір.

Співробітництво міжнародного концерну з державними та місцевими органами влади підсилить інноваційну складову виробничої діяльності в Україні завдяки досвіду, здобутому на підприємствах європейських країн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: