#

На Київщині органи місцевого самоврядування незаконно підвищували тарифи на тепло - НКРЕКП

24.10.2018 07:27
На Київщині органи місцевого самоврядування незаконно підвищували тарифи на тепло - НКРЕКП

Органи місцевого самоврядування після того, як отримували право встановлювати тарифи на комунальні послуги та незважаючи на власні обіцянки знизити їх, без об'єктивних причин за умови стабільної ціни на газ у 2017-2018 роках підвищували тариф на тепло

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Уніан".

Про це йдеться в повідомленні на сайті Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. "Незважаючи на власні обіцянки знизити тарифи на тепло при стабільних цінах на газ місцева влада протягом 2017-2018 років їх підвищувала. Такого висновку дійшла Комісія за результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органами місцевого самоврядування, яким Регулятор передав відповідні функції", - заявила голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

Згідно з повідомленням, НКРЕКП провела аналіз регулювання тарифів на теплову енергію органами місцевого самоврядування, яким від НКРЕКП були передані ці функції. За результатами проведеного моніторингу були зафіксовані випадки зростання тарифу на 10-20%, в окремих випадках до 50%, за умови стабільної ціни на природний газ.

Також зазначено, що на особливу увагу заслуговує ситуація, яка склалася в окремих населених пунктах Київської області, де різниця між тарифами становить: Славутич - 27,6%, Вишневе - 26,6%, Боярка - 37,7%, Васильків - 19,4%.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: