#

На Київщині ПАТ "Аграрний фонд" обікрали на 4 мільйони

03.10.2018 16:39
На Київщині ПАТ "Аграрний фонд" обікрали на 4 мільйони

Днями прокуратура Київської області повідомила про підозру директору товариства та його заступнику, які зловживаючи службовим становищем, в крадіжці коштів у розмірі понад 4 мільйони гривень

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.  

За процесуального керівництва Бориспільсьої місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору товариства та його заступнику, які будучи службовими особами,зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою, заволоділи чужим майном – державними грошовими коштами в розмірі понад 4 млн грн.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Установлено, що в липні 2016 року між одним із товариств Київщини та Публічним акціонерним товариством "Аграрний Фонд" укладено договори поставки врожаю зерна гречки та застави майбутнього врожаю зерна гречки і насіння соняшника.

Так, на підставі вказаних договорів  ПАТ "Аграрний фонд" перерахувало товариству авансовий внесок у розмірі понад 4 млн гривень, а підприємство зобов’язувалось до 30.11.2016 передати зерно гречки у кількості 464 тонн. Однак, товариством вказані зобов’язання за укладеними договорами в зазначений строк не виконано.

Крім того, у подальшому,  службовими особами товариства зібраний врожай гречки та насіння соняшника відчужено без згоди ПАТ "Аграрний фонд".

Дії службовців кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

 

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: