#

На Київщині подружжя понад рік катувало чоловіка (ФОТО)

27.04.2019 13:33
На Київщині подружжя понад рік катувало чоловіка (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що понад рік 47-річного чоловіка насильно утримували на Київщині та вимагали від нього передачу майна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням Національну поліцію Київської області.

До Подільського управління поліції звернувся 47-річний чоловік та повідомив, що протягом тривалого часу його утримували у будинку проти волі, погрожували пістолетом, били та відібрали документи на квартиру. Зрештою йому вдавалося декілька разів втекти, але згодом зловмисники його знаходили.

Подібні ситуації з викраденням киянина тривали з лютого минулого року по березень 2019 року. У результаті перевірки отриманої інформації встановлено, що на початку 2018 року потерпілий отримав у спадок квартиру на вулиці Сирецькій.

Начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко розповів, що у ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили обставини злочину та місце, звідки викрали чоловіка. Його насильно посадили в автомобіль та повезли у невідомому напрямку. Для того, щоби встановити рух напрямку та модель автомобіля, на якому увезли киянина, працівники поліції вивчали записи вуличних камер відеоспостереження, які встановлені у Києві в рамках програми "Безпечна столиця".

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Під час санкціонованого обшуку у приватному будинку, де утримували заручника, було виявлено та вилучено мобільні телефони, два пакети з речовиною рослинного походження зеленого кольору та порошкоподібною речовиною білого кольору, документи, знаряддя для завдання тілесних ушкоджень: молотки, спеціально оснащені палиці, ножі та бойові патрони", - зазначив Владислав Іщенко.

Правоохоронці довели причетність сімейної пари до вчинення злочину. Їх затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися жителі Київщини, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, тривають заходи для встановлення всіх фігурантів та їх причетності до вчинення аналогічних злочинів.

Слідчі Подільського управління поліції оголосили зловмисникам про підозру у скоєнні злочину. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: