#

На Київщині прощаються з Левком Лук’яненком

09.07.2018 14:11
На Київщині прощаються з Левком Лук’яненком
Левко Лук'яненко

Сьогодні, 9 липня, у Хотові під Києвом прощаються з українським дисидентом Левком Лук'яненком, який пішов із життя два дні тому

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Прямий", до будинку Левка Григоровича прийшли багато друзів, рідних та знайомих.

Нагадаємо, що український дисидент Левко Лук'яненко помер 7 липня в лікарні Києва після тривалої хвороби.

Його лікували від наслідків інсульту. За словами дружини Надії, її чоловік перехворів на лейкоз, пізніше у нього були проблеми з тромбами і лейкоцитами. У Феофанії його лікували від наслідків інсульту.

У вівторок, 10 липня, відбудеться офіційна церемонія прощання у приміщенні клубу Кабінету міністрів. Після цього небіжчика відспівають у Володимирському соборі і поховають на Байковому кладовищі.

Довідково:

Левко Лук'яненко народився 24 серпня 1928 року в селі Хрипівка Гроднянського району Чернігівської області. Лук'яненко – український дисидент і політик часів СРСР, співзасновник Української Гельсінської групи, політик і громадський діяч, народний депутат України, Герой України, письменник, автор "Акту проголошення незалежності України" від 24 серпня 1991 року, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: