#

На Київщині рибні браконьєри не можуть вгамуватись

07.09.2018 08:24
На Київщині рибні браконьєри не можуть вгамуватись

В середу, 5 вересня під час рейду на річці Красна рибоохоронний патруль виявив два факти порушення правил рибальства на суму 6,6 тисяч гривень    

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на офіційну сторінку Київського рибоохоронного патруля у Facebook.  

У першому випадку громадянин за допомогою “павука” здійснював незаконний вилов риби з човна. Порушник встиг виловити 9 кілограмів водних біоресурсів, а саме: 72 екемпляри карася, 4 екземпляри судака та одну краснопірку. 
Збитки, нанесені рибному господарству, склали 3 332 гривень. Інцидент стався в селі Григорівка.

У другому випадку двоє порушників проводили вилов риби за допомогою двох сіток з човна. При перевірці патрульні виявили 29 екземпляів карася та по 5 екземплярів товстолоба та судака, загальною вагою 11 кілограмів.
Збитки становлять 3 298 гривень. Подія зафіксована в селі Семенівка.

У обох випадках складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову, човни та рибу вилучено до рішення суду”, - додав керівник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області закликає громадян дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на "гарячу лінію" відомства за номерами телефону: (068) 642-80-26 та (099) 341-73-18.

До відома: окрім збитків, які порушник має сплатити за незаконно виловлену рибу згідно затверджених такс, грубе порушення правил рибальства тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: