#

На Київщині середня зарплата у 2,5 рази більша за "мінімалку", - Держстат

06.01.2019 11:28
На Київщині середня зарплата у 2,5 рази більша за "мінімалку", - Держстат
Фото з мережі Інтернет

У листопаді 2018 року середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників у 2,5 рази перевищив рівень мінімальної заробітної плати і становив 9447 грн

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ статистики у Київській області, мінімальна заробітна плата в Україні наразі становить 3723 грн.

Зі інформацією відомства, середньооблікова кількість штатних працівників Київщини у листопаді 2018 року склала 359,0 тис осіб, на оплату праці яких було спрямовано 3,4 млрд грн.

Середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників становив 9447 грн, що на 0,7% більше, ніж у жовтні 2018 року. За одну годину роботи нараховано 60,96 грн.

Протягом листопада 2018 року збільшення номінальної заробітної плати зафіксовано майже в усіх видах економічної діяльності – від 0,3% в сфері з надання інших видів послуг до 23,2% у рибному господарстві. Виняток склали лише працівники лісового господарства та лісозаготівлі, сільського господарства, будівництва, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, професійної, наукової та технічної діяльності, тимчасового розміщування й організації харчування,  транспорту, де відбулося зменшення показника від 0,5% до 11,3%.

Найбільш оплачуваними в економіці області були працівники фінансової та страхової діяльності, в промисловості – виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, заробітна плата яких перевищила середній показник по області в 1,6-2,1 рази.

Значно нижчою залишалася заробітна плата працівників сфери текстильної промисловості, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, поштової та кур’єрської діяльності, де співвідношення рівня оплати праці з середнім по економіці області не перевищувало 57,3%.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: