#

На Київщині шахраї торгували покинутими земельними ділянками

27.11.2018 10:47
На Київщині шахраї торгували покинутими земельними ділянками
Фото з мережі Інтернет

Співробітники ГУ НП Київської області завершили досудове розслідування діяльності кримінальної групи, яка незаконно перепродавала земельні ділянки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ProfiDOM.com.ua".

У рамках кримінального провадження оголошено підозри дев'ятьом мешканцям Києва та області. Слідство встановило, що злочинною групою керували дві людини. Підозрювані діяли протягом трьох років по добре відпрацьованій схемі.

Спочатку вони знаходили власників земельних ділянок, які довго не відвідували свого домогосподарства. Потім, за допомогою співробітника Держгеокадастру, проникли в архів, де зберігаються оригінали документів на об'єкти нерухомості, і виготовляли підроблений паспорт власника. В нього вклеювали фотографію одного з членів групи. Пізніше псевдовласник продавав землю, підписавши нотаріально завірену угоду з покупцем, який навіть не підозрював, що став жертвою махінацій.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

За наявною інформацією, зловмисники підробляли документи на об'єкти нерухомості та перепродавали земельні ділянки, представляючи їх власникам.

В результаті шахрайських дій підозрювані заволоділи майном на 10 млн грн. Всього слідчі задокументували 50 епізодів злочинної діяльності членів групи у Києві та області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: