#

На Київщині скоєно напад на журналістку

07.08.2018 07:54
На Київщині скоєно напад на журналістку

Голова Наіональної спілки журналістів Сергій Томіленко повідомив про повторний напад на помешкання журналістки "Надзвичайних новин" Вікторії Сенник

Про повідомляє» "Моя Київщина" із посиланням на "Украінську правду".

Голова Спілки Сергій Томіленко написав про інцидент у своєму Фейсбук.

"Максимальний розголос і увага до неприпустимого тиску на колегу. Розраховуємо або на ефективне розслідування, або на надання охорони Вікторії…", - написав він, коментуючи повідомлення Костянтина Стогнія.

Журналіст у свою чергу повідомив, що на будинок, в якому проживає Сеник разом з батьками, був скоєний напад.

"Люди у камуфляжній формі, перелізли через паркан і стали вибивати двері в будинку. Мама Вікторії і сусіди підняли шум, викликали поліцію. Це сполохало нападників", - написав Стогній.

За його словами,  наряд поліції, який прибув на місце інциденту, не зміг затримати зловмисників і вони зникли на автомобілі.

"Одного з нападників, нібито, впізнали. За попередніми даними, він знаходиться в розшуку представник чеченської кримінального угруповання. Уточнюємо. Точну інформацію надамо пізніше", - заявив журналіст.

Повідомляється, що Сеник переїхала до батьків після того, як в її орендовану квартиру через вікно залізли невідомі. Тоді спрацювала сигналізація. Прибулий на спрацювання наряд теж тоді нікого не зміг затримати.

Зазначається, що нічого цінного не зникло, що, ймовірно, свідчить про спробу залякування.

"Українська правда" звернулась за коментарем до прес-служби поліції Київської області. 

Так, за словами прес-секретаря Миколи Жуковича, на місце події прибули два наряди поліції, але на той час нападники вже втекли.

"Зараз поліцією кваліфіковано це діяння, як незаконне проникнення до житла, стаття 162 Кримінального кодексу. Будемо розслідувати і встановлювати, хто були ці нападники та що вони хотіли. Бо нічого не забрали з будинку, нічого незаконно не викрали", - сказав прес-секретар поліції Київщини.

Раніше повідомлялось, що у липні було скоєно вісім нападів на журналістів в Україні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: