#

На Київщині суд відпустив озброєних викрадачів чоловіка під домашній арешт (ВІДЕО)

25.12.2018 14:13
На Київщині суд відпустив озброєних викрадачів чоловіка під домашній арешт (ВІДЕО)

Днями стало відомо, що правоохоронці Київщини затримали трьох озброєних чоловіків, які викрали людину

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН".

"Вели нагляд за безпекою дорожнього руху, приблизно о 14:00 годині я побачив автомобіль Т5 Фольксваген чорного кольору, який підпадає під орієнтування, яким незаконно заволоділи. Я подав водієві знак про зупинку. Він прийняв вправо і зупинився", - розповідає інспектор реагування патрульної поліції Київської області Михайло Пермяков.

Під час перевірки документів правоохоронець помітив між водійським і пасажирським сидінням чоловіка, який почав кричати, що його викрали.

"Оббігаю автомобіль, відчиняю задні двері. Бачу, сидить чоловік спортивної статури. І біля нього людина – з серветкою в руці, яка була вся в крові", - розповідає поліцейський.

Через посилений режим несення служби, патрульну поліцію підсилили нарядами спецпідрозділів з автоматами. То ж, мабуть, це й стримало банду. 

За словами чоловіка, він проживає в Сумах і його викрали. Він був настільки побитий, що патрульні навіть викликали швидку.

За словами лікарів, хворий був знервований, почувався не дуже добре. Психоемоційне навантаження, стрес, він переніс певні побої зі сторони кривдників.

У машині зловмисників було троє. Після затримання - опору не чинили.  Але були швидше зосереджені, ніж знервовані . І не виказували жодного страху. Навіть оком не повели , коли автомобіль почали обшукувати.

Правоохоронці вилучили у банди зброю.  На автомат і бойовий пістолет були документи, хоч і прострочені. Трьох затриманих поліція повезла у найближчий відділок на допити.

"Вимагали 40 тисяч євро від цього чоловіка – постраждалого. Це приватний підприємець. Він в принципі сам був з окупованих територій. Але живе і зараз працює тут в Україні і повністю займається своїм бізнесом", - розповідає прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович.

Водій та двоє викрадачів виявилися з однієї області. Чи були вони раніше судимі – наразі з’ясовується.

"Вік затриманих - від 42 до 63 років. Всі вони – з Західних областей України. Ми намагаємося встановити всю їхню діяльність: де вони жили, чим вони займались, як заробляли собі на хліб. Чи була в них зарплата, чи були вони безробітні. Чи в такий спосіб вони собі саме і заробляли гроші, вимагаючи у інших", - пояснив речник поліції Київщини.

Затримані ще кілька днів тому перебували в одному з ізоляторів тимчасового тримання поліції Київської області.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Коли ми почали опитувати, то ті люди без адвоката не хотіли з нами спілкуватися. Тому зараз їм судом обирається міра запобіжного заходу. Ми просимо суд, щоб все-таки це було тримання під вартою, враховуючи те, що вони живуть в інших областях, а не на території, де їх затримали, бажано, щоб вони знаходились десь тут і приходили на всі слідчі дії", - підкреслює прес-секретар поліції Київської області.

Всім трьом оголошена підозра у викраденні людини і позбавленні її волі та розбійний напад. Крім цього, їм ще можуть приписати незаконне зберігання зброї та вимагання. Стільки нібито доказів проти трійці: і зброя нелегальна, і начебто на гарячому затримали, і покази викраденого.

"Ми, наприклад, звернулись до Березанського суду. Березанський суд з незрозумілих причин сказав, що в нього немає часу на розгляд. Тому за допомогою прокуратури була змінена підслідність і уже прокуратура, виступаючи в якості державного обвинувачення звернулась до Баришівського суду", - розповів  прес-секретар.

Суддя Баришівського районного суду Костянтин Вікторович Коваленко не побачив в діях затриманих нічого загрозливого для суспільства. Їх відпустили під домашній арешт.

Прокуратура, звісно, буде подавати апеляцію. Але це станеться реально вже після свят.

Детальныше дивіться у сюжеті:

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: