#

На Київщині в річці Бучанка масово гине риба (ВІДЕО)

20.09.2018 08:39
На Київщині в річці Бучанка масово гине риба (ВІДЕО)

Річка Бучанка, що протікає через три райони, невпинно заростає водяною флорою, мілкішає протягом всієї своєї довжини та спострегається масовий замор риби 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Погляд".  

В тому місці, де Бучанка впадає в водойму, яку в народі називають земснарядом, віднедавна почалася масова загибель риби.

До того ж, довкола нестерпно смердить каналізацією. Очевидно, у водойму попадають стоки.

Між мототрасою і новобудовами в районі БТР, річку також навмисно вбивають, але вже в інший спосіб. Над Бучанкою, ніби, створили міст для автівок. Нехтуючи усіма нормами будівництва гідроспоруд, річку варварськи засипали будівельним сміттям.

Олександр Чистяков обурений, що ми самі заплювали криницю, з якої вже неможливо напитись.

А от директор підприємства, розташованого поруч, вбачає суцільну користь у такому немилосердному ставленні до природи. Мовляв, споруда із будівельного сміття запобігає загоранню торфу.

В ірпінському відділі ДСНС відхрестилися від подібного вандалізму і порадили звернутися до міжрайонного управління водного господарства. Де нам і підтвердили, що подібний метод боротьби з торф’яними пожежами існує. Але тимчасово, і в будь-якому разі не можна було засипати річку будівельним сміттям.

У комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації при Бучанській міськраді від засипання річки будівельним сміттям також відреклися.

Хоча знайти винного нам так і не вдалося, але закривати очі на таке варварство бучанські посадовці не будуть. Обіцяють розібратись і відновити течію річки. З проханням знайти злочинців і притягнути їх до відповідальності до ірпінського відділу поліції звернулось міжрайонне управління водного господарства.

 

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: