#

На Київщині за чотири роки було здійснено понад 7 тис крадіжок побутового газу

31.05.2019 08:34
На Київщині за чотири роки було здійснено понад 7 тис крадіжок побутового газу
Фото з мережі Інтернет

У "Київоблгазі" повідомляють про крадіжки газу як побутовими споживачами, так і великими підприємствами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ПАТ "Київоблгаз".

У відомстві переконують, що зростання цін на блакитне паливо призвело до рекордної кількості крадіжок газу. Це відбувається шляхом несанкціонованого втручання у роботу лічильників та незаконних врізок у газопроводи.

"Факти крадіжок газу раніше взагалі були відсутні. Динаміка зростання розкрадань природного газу почала збільшуватися з підвищенням його ціни. За останні 6 років Кабінет Міністрів України підвищив вартість газу для населення майже в 12 разів. Такий ріст цін спровокував споживачів на незаконні дії, про що свідчить статистика останніх років", - повідомили у компанії.

У компанії впровадили стратегію роботи по виявленню неправомірних дій. На підприємстві розробили ефективні методи боротьби зі злодійством, які декілька років тому було успішно впроваджено у робочий процес та використовується зараз.

"За останні 4 роки зафіксовано понад 7 тис фактів крадіжок побутовими споживачами і великими підприємствами. Порушникам нараховано штрафні санкції на десятки мільйонів гривень. Всі матеріали за фактами порушень направлені в правоохоронні органи і суд", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно у Василькові працівниками компанії "Київоблгаз" було викрито приватного підприємця, який здійснював несанкціоновані втручання у роботу лічильників та відбирав природний газ незаконним шляхом. Всі порушення були зафіксовані та складені відповідні акти. Зловмиснику нарахована сума більш ніж 900 тис грн на відшкодування вартості необлікованого об’єму та обсягу природного газу.

"Недобросовісні споживачі мають усвідомити, що питання таких неправомірних дій як втручання у роботу засобів вимірювальної техніки та врізки у газопроводи – це питання безпеки. Найменше втручання в газові системи може призвести до трагічних наслідків", - резюмували у компанії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: