#

На Київщині затримали зловмисників, які незаконно переправляли людей за кордон (ФОТО)

16.04.2019 11:28
На Київщині затримали зловмисників, які незаконно переправляли людей за кордон (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 16 квітня, було затримано 45 та 55-річних громадян України та 32-річного громадянина Камеруну, які організували міжнародний злочинний бізнес

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу головного управління Національної поліції в Київській області.

Працівники Слідчого управління поліції Київщини спільно зі співробітниками прокуратури області та Служби безпеки України встановили, що затримані особи підробляли різні офіційні документи з корисливою метою. У подальшому за грошову винагороду вони надавали фальшиві паспорти громадян України для виїзду з країни та інші документи, зокрема посвідки на постійне проживання. А також зловмисники незаконно переправляли людей через державний кордон України.  

Так, за організацію незаконного переміщення через державний кордон України громадянина Киргизької Республіки група осіб отримала винагороду 1700 доларів. Аналогічно затримані намагалися переправити за кордон ще 30-річну громадянку Киргизії.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів поліцейські виявили та вилучили паспорти громадян України та іноземців, паспорти для виїзду за кордон, копії паспортів, сім-картки операторів мобільного зв’язку,  фотокартки осіб для вклеювання в паспорти, печатки, мобільні телефони, грошові кошти, якими розраховувалися за виготовлення паспортів.

 

Зараз триває досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання повідомлення групі осіб про підозру у вчиненні злочинів. Міру запобіжного заходу трьом чоловікам обере суд. 

Нагадаємо, що на Київщині затримали жінок, які вербували українських жінок у сексуальне рабство.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: