#

На КПП "Дитятки" з'явився сучасний інфоцентр "Чорнобиль: територія змін"

03.10.2018 09:32
На КПП "Дитятки" з'явився сучасний інфоцентр "Чорнобиль: територія змін"

Учора, 2 жовтня, у Держагентстві з управління зони відчуження повідомили, що проект реалізовано за співпраці самого ДАЗВ, ПРООН/ГЕФ та громадських організацій у рамках Програми малих грантів ПРООН

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Відтепер новий інфраструктурний об’єкт зустрічатиме відвідувачів зони відчуження та мешканців прилеглих територій сучасним форматом актуальної інформації про важливі проекти та діяльність на території зони, а також результати роботи ДАЗВ. Зокрема, відвідувачі Інфоцентру зможуть отримати найсвіжі дані щодо радіаційного стану зони відчуження, зняття ЧАЕС з експлуатації та перетворення об‘єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему, поводження з радіоактивними відходами, роботу Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника тощо.

«Інформаційний центр «Чорнобиль: територія змін» стане майданчиком, де кожен бажаючий зможе отримати достовірну, цікаву та зрозумілу інформацію з Чорнобильської тематики. Тут вже зібрано понад 200 актуальних публікацій, але ми продовжуємо збільшувати нашу бібліотеку знань, щоб поширювати їх серед відвідувачів Центру», - розповів Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Він також наголосив на важливості Інфоцентру для розвитку громад прилеглих територій. Він забезпечить населення якісною інформацією і, що не менш важливо, робочими місцями та надходженнями до місцевого бюджету.

Окрім того, приміщення Інфоцентру стало першою будівлею зони відчуження, що реконструйована за сучасними принципами енергоефективності та із застосуванням «зелених» технологій.

Завдяки фінансовій підтримці ПРООН/ГЕФ та активності громадських організацій у оновленій будівлі ІнфоЦентру з’явилася власна сонячна електростанція, енергоефективне LED-освітлення, теплоізоляція стін, вікон і дверей, а також інноваційна система опалення і кондиціонування. Це дозволить не лише зекономити кошти на утримання будівлі, а й уникнути понад 20 тон викидів вуглекислого газу на рік.

За словами Координатора з гуманітарних питань і Постійного представника ПРООН в Україні Оснат Лубрані, співпраця ООН, ДАЗВ, ДП «ЦОТІЗ» та громадських організацій в рамках Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ творить насправді великі справи. Результат спільної роботи організацій може стати зразком енергоефективності для всієї України.

Довідково:

Проект реалізовувався протягом 2 років. Після завершення капітального ремонту будівлі, роботу Інфоцентру координує Державне підприємство «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження».

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: