#

На майданчику ЧАЕС провели масштабні протиаварійні тренування (ФОТО)

30.12.2021 15:50
На майданчику ЧАЕС провели масштабні протиаварійні тренування (ФОТО)
Фото з місця події

У п'ятницю, 24 грудня, на майданчику Чорнобильської АЕС пройшло протиаварійне тренування на тему "Падіння літального апарату на території ЧАЕС"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС" у  Facebook.

У тренуванні взяли участь: персонал станції, представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій і медико-санітарної частини міста Чорнобиль. Подія відбувалася під наглядом інспекторів Державної інспекції ядерного регулювання України.

Персонал мав відпрацювати свої в умовах аварійної ситуації з падінням літального апарату. За сценарієм події на територію промислового майданчика станції впав вертоліт. Ліквідація наслідків уявної аварії потребувала участі пожежних бригад Державної служби надзвичайних ситуацій, а також евакуації двох найближчих офісних та виробничих приміщень.

 Дмитро Кондратов, начальник відділу аварійної готовності та реагування ДСП ЧАЕС, зазначив:

Тренування пройшло успішно. Персонал взаємодіяв правильно. Рятувальники врятували потерпілого пілота вертольота та надали йому необхідну допомогу. Під час тренування було евакуйовано персонал, що знаходився у приміщенні промислово-опалювальної котельні та на території транспортного цеху ЧАЕС.

Нагадаємо, що 25 грудня працівники поліції під час патрулювання території зони відчуження виявили двох хлопців.

На зображенні може бути: 4 людини та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 4 людини та на відкритому повітрі

Читати "Моя Київщина" у Facebook