#

На Макарівщині масово гине риба (ФОТО)

06.07.2020 18:46
На Макарівщині масово гине риба (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 5 липня, завдяки зверненню громадян на "гарячу лінію" рибпатрульними Київщини було виявлено масову загибель водних біоресурсів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Так, в ході обстеження одного квадратного метра водойми було виявлено 179 екз. загиблої риби, а саме: плітки, уклії, окуня, карася, миня та щуки, загальною вагою близько 500 грамів.

Подію зафіксовано на р. Здвиж в с. Юрів Макарівського району Київської області. Також встановлено, що забруднення водойми та загибель риби розпочинається від с. Червона Слобода Макарівського району до дамби, що в м. Макарів Київської області.

Вода в річці має неприємний запах та темні масляні плями. З метою встановлення причин і умов загибелі водних біоресурсів Київським рибоохоронним патрулем та співробітниками Іхтіопатологічної лабораторії буде відібрано зразки води в різних місцях водойми для проведення лабораторних досліджень, - повідомив т.в.о. начальника Київського рибоохоронного патруля Сергій Старунов.

Крім того, готуються для направлення листи до Державної екологічної інспекції Столичного округу, Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, Київської обласної державної адміністрації та Держрибагентства. Про результати буде повідомлено згодом.

Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області закликає громадян при виявлені явищ замору риби терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (099) 341-73-18.

Нагадаємо, що до поліції звернувся житель села Королівка Макарівського району, який повідомив, що зранку його 77-річна матір пішла до лісу з сестрою збирати гриби та не повернулась до місця проживання.


Читати "Моя Київщина" у Telegram