#

На Макарівщині 59,53% жителів підписали декларацію з лікарями

30.10.2018 07:32
На Макарівщині 59,53% жителів підписали декларацію з лікарями

Вчора, 29 жовтня, у Макарові відбулася апаратна нарада, яку провела в. о. голови Макарівської райдержадміністрації Ірина Багінська з сільськими та селищними головами району   

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку Макарівської районної державної адміністрації у Facebook.

У ході наради були розглянуті питання початку опалювального періоду в Макарівському районі, призначення житлових субсидій та стану виконання програми "Лікар для кожної сім’ї" в Макарівському районі.

З першого питання доповів заступник начальника управління соціального захисту населення Макарівської райдержадміністрації В.Сенченко, повідомивши, що у зв’язку із початком опалювального періоду з 22.10.2018 року відповідно до розпорядження Макарівської райдержадміністрації здійснюється розрахунок субсидії на опалювальний сезон відповідно до пункту 16 "Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", затвердженого Постановою Кабінету Міністрів, України від 21.10.1995 року № 848 (далі – Положення) без звернення громадян.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Для призначення житлових субсидій управлінням здійснено запити до організацій-надавачів житлово-комунальних послуг щодо розміру платежів за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування, суми простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, про невикористані суми субсидій, які повертатимуться до державного бюджету, до сільських та селищних рад району щодо складу зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб. Направлено запити до Пенсійного Фонду України, Державної Фіскальної Служби.

Після одержання відповідей буде здійснено масовий перерахунок 3650 справ на неповний місяць з 22 жовтня. У листопаді буде здійснено масовий перерахунок на термін з листопада 2018 по квітень 2019. Повідомлення про призначення передаватимуться сільським та селищним радам району для подальшої передачі населенню. Слід зазначити, що 870 громадян припинили раніше призначені субсидії та вирішили скористатися пільгами.

Стосовно другого питання, з виконання програми "Лікар для кожної сім’ї", головний лікар комунального некомерційного підприємства "Макарівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Макарівської районної ради С.Соломенко, доповів, що станом на 28.10.2018 року декларації заключили 21776 жителів Макарівського району, що складає 59,53% від статистичного показника мешканців нашого району (36575 жителів). Показник Київської області на вищевказану дату складає 56,44%, по Україні – 48,37%.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: