#

На Макарівщині "вмирає" ліс

02.11.2018 17:06
На Макарівщині "вмирає" ліс

Днями стало відомо, що ДП "Макарівський лісгосп" провело лісопатологічне обстеження всихаючих насаджень

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на сторінку ДП "Макарівський лісгосп" у Facebook

На даний час, за оцінками фахівців лісгоспу, до різних ступенів всихання схильні біля 2 тис. га лісів Макарівщини. Вказані насадження активно пошкоджуються комплексом стовбурових шкідників та потребують термінових заходів поліпшення санітарного стану аби не допустити розповсюдження шкідників на суміжні лісові ділянки. На сьогоднішній день єдиним дієвим запобіжним заходом є своєчасне проведення санітарних рубань, вибіркових або суцільних, залежно від ступеня ураження ділянки.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Саме з наведеної вище причини, на виконання пункту 30 Санітарних правил в лісах України, комісією у складі представників ДСЛП "Київлісозахист", Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, представників органів місцевого самоврядування та працівників лісгоспу, 25 – 29.10.2018 року було проведено обстеження лісових насаджень, в котрих, згідно повідомлень лісової охорони, проходять процеси відмирання та всихання дерев, лісові ділянки втратили здатність виконувати свої екологічні та лісівничі функції.

Під час обстеження визначено ділянки, які потребують термінового проведення заходів з поліпшення санітарного стану, складено відповідні акти обстежень. Вся передбачена чинними нормативними актами інформація по даному питанню буде оприлюднена на офіційному сайті підприємства, з метою вільного ознайомлення з нею зацікавлених осіб.

Разом з тим, інформуємо, що робота підприємства з даної проблеми не обмежується проведенням рубок. Так лісгоспом було укладено з Поліським філіалом УкрНДІЛГА договір, згідно якого протягом поточного року житомирськими науковцями проводяться дослідження патологічних процесів у всихаючи соснових деревостанах підприємства.

Підсумки їх роботи та рекомендації для подальшого ведення лісгоспом господарства на всихаючи ділянках очікуємо отримати на початку наступного року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: