#

На малих річках Київщини відкрито рибальський сезон

20.05.2019 12:51
На малих річках Київщини відкрито рибальський сезон
Фото з мережі Інтернет

З 18 травня на деяких водоймах Київщини знімається обмеження на вилов риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

У літній період дозволяється на річках вилов риби громадянам з берега та з човна вудками усіх видів, з загальною кількістю гачків не більше 5-ти та спінінгом з блешнею. Норма вилову риби – 3 кг за добу. Щодо підводного полювання, то воно дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

Існують мінімально допустимі розміри риб, при яких її можна брати в улов, наприклад: сом – 70 см, лящ – 32 см, щука – 35 см, судак – 42 см, лин – 20 см, короп – 25 см та інші. При недотриманні вимог Правил любительського та спортивного рибальства порушники відшкодовуватимуть збитки за один екземпляр риби, згідно з діючими таксами: судак – 510 грн, сом – 425 грн, щука – 340 грн, сазан – 306 грн, білій амур, товстолоб – 255 грн, лящ – 170 грн, лин – 119 грн, тарань (плітка) – 85 грн, краснопірка – 68 грн, плоскирка – 34 грн, карась – 17 грн, рак – 25,5 грн.

Сувора заборона встановлена на вилов риби такими знаряддями лову, як сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші. За вилов риби електровудкою чи вибухівкою передбачена кримінальна відповідальність згідно із 249 ст. ККУ з відшкодуванням всіх нанесених збитків.

"Пам’ятайте, що до 6 червня (включно) триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у всіх водосховищах і озерах з затоками та протоками. Крім того, до 30 червня діє заборона на вилов раків", – нагадав начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Нагадаємо, що 16 травня на березі Канівського водосховища інспектор рибоохоронного патруля виявив чоловіка з сітками та викликав наряд поліції.

Довідково:

Перелік річок, на яких відкрито рибальський сезон: Десна (вище затоки "Погребська старуха"), Тетерів (вверх по течії від села Приборськ Іванківського району), Ірпінь, Здвиж, Стугна, Павлівка, Любич, Красна, Трубіж, Ільта, Недра, Гнила Оржиця, Протока, Кам’янка, Поправка, Супій (крім водосховища Великий Супій) та Перевід (крім водосховища Гречана Гребля).

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: