#

На Миронівщині відсвяткували Міжнародний день поля (ФОТО)

19.06.2018 08:43
На Миронівщині відсвяткували Міжнародний день поля (ФОТО)

У п’ятницю, 15 червня, в Миронівському інституті пшениці в селі Центральне відбувся Міжнародний День поля 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу КОДА.

Серед почесних гостей: заступник голови Київської обласної державної адміністрації Іван Турчак, академік, секретар відділення рослинництва НААН України Петро Кондратенко, завідувач сектору охорони прав сортів рослин Міністерства аграрної політики Наталія Ніколенко, власник групи компаній «Укравіт» Віталій Ільченко, перший заступник голови Миронівської районної державної адміністрації Костянтин Жданов, голова Миронівської районної ради Валентина Усик, керівник команди продаж ТОВ «Байєр» Едуард Муляр та інші.

Сьогодні наші поля неможливо уявити без потужної техніки та різноманітних засобів догляду за рослинами.

Свою продукцію представили такі відомі світові компанії-виробники хімпрепаратів для захисту рослин від шкідників та хвороб, як Дюпон, Байєр, Сингента, з якими співпрацює інститут. Вітчизняні фірми, серед яких ТОВ «Агрофірма «Колос», МПП «Ерідон», ТОВ НДВКФ «Генезис», ПП «Родоніт», ТОВ «Агробіолайн», «Avgust» та ін., також запропонували багато цікавого для аграріїв. Це насіння, біопрепарати, мінеральні добрива, органічні біодобрива, мікродобрива, препарати проти шкідників і хвороб та ще багато корисного і необхідного для рослинництва.

Концертом учасників порадували народний фольклорно-етнографічний хоровий колектив «Золота нива» МІП під художнім керівництвом Ніни Северин та солісти миронівського ансамблю «Чорнобривець».

Вітальним словом День поля відкрив директор МІП Олександр Демидов. Зокрема він говорив про збільшення земельних площ за рахунок нових господарств у мережі інституту, розширення співробітництва з вітчизняними та зарубіжними агропартнерами та планами на перспективу.

Урочистості продовжились нагородженнями. Перший заступник голови Миронівської РДА Костянтин Жданов вручив подяки та цінні подарунки кращим працівникам МІП – Руслану Близнюку та Анатолію Бордюгу.

Після закінчення урочистих промов і нагороджень розпочалась робоча частина Дня поля – презентації демонстраційних посівів озимої і ярої пшениці, озимого і ярого ячменю, озимого тритикале, які провели завідувачі селекційних підрозділів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: