#

На Обухівщині грубо порушують виборче законодавство (ФОТО)

07.02.2019 10:49
На Обухівщині грубо порушують виборче законодавство (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що на Обухівщині було виявлено та зареєстровано два факти порушення  виборчого законодавства  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

Так, до Обухівського відділу поліції надійшла заява від представника громадської організації  про те, що по вул. Київській він виявив два агітаційні білборди, які розміщені з порушенням Закону України "Про вибори Президента України".

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Працівники поліції задокументували правопорушення: інформація на білбордах  не містила відомості про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних  за випуск та замовника відповідних матеріалів.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook

Після чого поліцейські встановили особу, причетну до вчинення правопорушення і відносно неї складено адміністративний протокол за ч.2 ст.212-13 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також аналогічне правопорушення задокументовано в Броварському районі.

Загалом, з початку проведення передвиборчої агітації працівники поліції зафіксували 23 правопорушення. Левова частка всіх зареєстрованих фактів – це розповсюдження з порушеннями друкованих матеріалів передвиборчої агітації. За результатами проведених перевірок складені відповідні адміністративні матеріали і направлені до суду для прийняття рішення.  

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: