#

На Обухівщині презентували документальний відео-нарис про одне з сіл (ВІДЕО)

05.07.2021 09:35
На Обухівщині презентували документальний відео-нарис про одне з сіл (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Із нагоди дня села Германівки Обухівського району співробітниця місцевого музею презентувала історичний відео-нарис

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "КЗ КОР "Київський обласний археологічний музей" у Facebook.

Зазначимо, що співробітниця музею Козаччини Грянка Тетяня Іванівна підготувала короткий екскурс в історію села,  присвячений 925-річниці від першої згадки про поселення.

Варто додати, що єдиної версії про дату заснування Германівки та походження її назви немає. Втім, у літописах ще з кінця Х ст часто згадується укріплене поселення на річці Красній під назвою Германич (Германеч). На цій же річці було розташоване стародавнє руське місто Красн (Красне), що було зведене як один з південних оборонних пунктів Києва від кочових народів. Городи Красн і Германич, на думку деяких дослідників, – це один і той же населений пункт, який заснував київський князь Володимир Великий на так званих «змієвих валах» південніше Києва.

Нагадаємо, що нещодавно за сприяння відділу освіти, культури, молоді та спорту Козинської селищної ради в Козинському ліцеї пройшли навчання з долікарської допомоги.


Читати "Моя Київщина" у Facebook