#

На Обухівщині реконструюють меморіальний комплекс "Букринський плацдарм"

24.05.2021 10:25
На Обухівщині реконструюють меморіальний комплекс "Букринський плацдарм"
Фото з місця події

Музей "Букринський плацдарм" на Обухівщині планують реконструювати до листопада 2021 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Обухівська районна державна адміністрація" у Facebook.

За ініціативи голови Обухівської районної державної адміністрації, голови Обухівської районної ради та за особистої підтримки голови КОДА вирішиться питання щодо реконструкції меморіального комплексу "Букринський плацдарм", що знаходиться у с. Балико-Щучинка.

Наразі вже кілька років гостро стоїть питання реконструкції плацдарму. Частина комплексу, яка знаходиться в аварійному стані,  була побудована у 1985 році, і є початком оглядової екскурсії по меморіальному комплексу.

Відвідувачі вимушені об’їжджати плацдарм з іншого боку, щоб побачити всю велич плацдарму на березі Дніпра. Крім того, у місцевих громад є бажання перенести саму будівлю музею, яка територіально знаходиться не біля комплексу, і поставити її біля плацдарму.

Процес щодо реконструкції "Букринського плацдарму" розпочався швидкими темпами, і за пропозицією міністра КМУ Олега Немчінова вже в листопаді планується відкриття оновленого комплексу.

Нагадаємо, що міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов відвідав музей "Букринський плацдарм" на Обухівщині та відзначив його туристичний потенціал.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: