#

На Обухівщині у браконьєрські сітки потрапило понад 200 кг риби (ФОТО)

19.04.2021 11:45
На Обухівщині у браконьєрські сітки потрапило понад 200 кг риби (ФОТО)
Фото з місця події

На Канівському водосховищі поблизу села Великий Букрин Обухівського району затримали чоловіка, який незаконно виловлював рибу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

Під час проведення профілактичних заходів "Нерест 2021" працівники поліції задокументували факт незаконного вилову водних біоресурсів. За допомогою мисинових сіток правопорушник виловив понад 200 кг риби.  Сума завданих збитків становить 86 тис грн.

Правоохоронці з‘ясували, що правопорушник займався незаконним виловом водних біоресурсів на Канівському водосховищі поблизу села Великий Букрин Обухівського району. Встановлено, що незаконний рибалка є місцевим мешканцем вказаного села.

Поліцейські вилучили низку речових доказів, зокрема виловлену рибу, знаряддя лову та плавзасіб.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Покарання передбачено у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що у період із 12 по 15 квітня піротехніки провели планове технічне обстеження лісового масиву села Балико-Щученка.


Читати "Моя Київщина" у Telegram