#

На Обухівщині виготовляють цілюще молоко, яке коштує тисячу грн за літр

24.06.2021 18:15
На Обухівщині виготовляють цілюще молоко, яке коштує тисячу грн за літр
Фото з мережі Інтернет

Єдина в Україні віслюча ферма працює у селі Великі Дмитровичі Козинської ТГ Обухівського району, на чому ж заробляють її власники і, яке на смак молоко, що коштує 1000 гривень за літру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "kf-ks.info".

Усе більшої популярності на Київщині набирає виробництво фермерами незвичної, як зараз модно говорити, крафтової продукції. Хтось вирощує екзотичні рослини, хтось вирощує страусів, влаштовує мінізоопарки із оленями, зубрами, пернатими.

А киянин Володимир Васильєв із дружиною Світланою в 2019 році у селі Великі Дмитровичі Козинської ТГ Обухівського району створили ферму з розведення віслюків Osloff, повідомляє AGRO REVIEW.

Тут проводять екскурсії фермою, діти мають змогу покататися на віслюках, яких тут зараз майже пів сотні, погодувати їх, спобувати цілюще молоко і сир, за бажання можна провести професійну фотосесію. Та основний дохід фермі приносить все ж досить цінне молоко, один літр якого коштує близько тисячі гривень. Як пояснює Світлана, молоко віслюка набагато ближче до людського, ніж коров’яче. Завдяки високому вмісту лактози та низькому вмісту казеїну, воно добре засвоюється немовлятами, бо не викликає алергічних реакцій.

Щодня господарство має понад 10 літрів молока. В Osloff розглядають можливість створення натуральної та омолоджуючої косметики та вже навчилися робити сир.

Нагадаємо, що у Димері була створена полунично-лавандова ферма oLawander ще чотири роки тому, а зараз основне лавандове поле під фотосесії займає 0,7 га.

Читати "Моя Київщина" у Facebook