#

На Обухівщині вилучили контрафактні нафтопродукти на 360 млн грн (ФОТО)

12.04.2023 20:20
На Обухівщині вилучили контрафактні нафтопродукти на 360 млн грн (ФОТО)
Фото з місця події

Детективи БЕБ вилучили майже 6 тис тонн пального з незаконного обігу, яке зберігалося на підприємствах в Обухівському районі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Бюро економічної безпеки України.

Слідством встановлено, що службові особи двох компаній, налагодили незаконне зберігання та збут паливно-мастильних матеріалів. Пальне зберігали на двох розташованих поруч об’єктах. У подальшому продукцію реалізовували на підконтрольній їм нафтобазі, зокрема за готівку.

Співробітники БЕБ провели обшуки за адресами зберігання пального та вилучили 3,7 тис тонн дизпалива та 2,2 тис тонн бензину марки А-95. Орієнтовна вартість вилученої продукції становить 360 млн гривень.

Під час обшуків також виявлено товарно-транспортні накладні та журнал обліку автомобілів, що можуть бути доказами протиправної діяльності.

Невідповідність нафтопродуктів вимогам Державних стандартів України також підтверджено висновком експертизи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України та ч. 3 ст. 204 КК України здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводження ДСР Національної поліції України та за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що БЕБ вилучило контрафактні тютюнові вироби на 100 млн грн на Київщині.


Читати "Моя Київщина" у Telegram