#

На Обухівщині вимагають закрити осетрову ферму "Bester"

05.02.2021 12:50
На Обухівщині вимагають закрити осетрову ферму "Bester"
Володимир Мухін

Осетрову ферму "Bester" хочуть визнати такою, що забруднює навколишнє середовище і завдає шкоди аборигенним видам риб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "КиевВласть". 

Голова Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін вимагає в Інституті рибного господарства визнати осетрову ферму "Bester" такою, що забруднює навколишнє середовище.

Зазначимо, що ця ферма працює вже девять років. Знаходиться вона на березі села Трипілля, на Обухівщині, в зворотньому каналі Трипільської ТЕЦ. Понтонна лінія, у якій знаходяться сади з осетрами, встановлена ​​згідно з чинним законодавством.

За словами засновника компанії "Bester" Антона Яременка, за девять років роботи ферми не було зроблено жодного зауваження, оскільки 4 рази на рік ферма проходить перевірки, в ході яких фахівці Держспоживслужби відбирають проби води і кілька живих осетрів для аналізу їхнього стану.

Ферма працювала дев’ять років, пройшла сотні перевірок і аналізів, отримала Єврономера, вийшла на ринок США, ЄС, Австралії, Монако та Ізраїлю, отримувала грамоти від глав Держрибагентства за багаторічну сумлінну працю і подяки від Прем'єр-міністра України.

Нагадаємо, що до поліції звернувся 27-річний житель міста Українка та повідомив, про викрадення мопеда який він припаркував біля будинку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram