#

На Переяславщині розпочали лісовідновлення

07.12.2020 14:40
На Переяславщині розпочали лісовідновлення
Фото з місця події

На місці пожежі поблизу села Сомкова Долина Переяславського району знову буятиме ліс

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Наприкінці листопада новообрані депутати міської ради Євгеній Глазунов та Григорій Ярема звернулися до керівництва ДП "Переяслав-Хмельницький лісгосп" з пропозицією щодо осінньої посадки лісу поблизу села Сомкова Долина на місці пожежі, що відбулася там на початку вересня.

Директор держлісгоспу Борис Даниленко охоче погодився не відкладати з лісовідновленням до весни.

І вже через кілька днів працівники лісгоспу разом з обома депутатами (загалом десять осіб) вийшли на ділянку, вже підготовлену для посадки дерев. Перший сніжок, що випав напередодні, роботі не завадив. Насаджували почергово вісім рядків однорічних сіянців сосни, потім – два рядки червоного дубу-дворічки. Чому саме дуб червоний? Бо він на відміну від звичайного, швидкоросліший і є невибагливим до якості ґрунту, який тут переважно піщаний. А ось якістю деревини червоний дуб звичайному не поступається.

Весь посадковий матеріал у лісівників власний, із розплідника в Березанському лісництві. Лісовідновлення проведено на площі одного гектара, решту робіт виконають весною, повідомив редакції лісничий Помоклівського лісництва Олег Пахолок.

Читати "Моя Київщина" у Telegram