#

На Переяславщині через сказ оголошено карантин

17.05.2019 15:42
 На Переяславщині через сказ оголошено карантин
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 17 травня, проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, де затверджено план заходів щодо ліквідації вогнища захворювання тварин на сказ в селі Хоцьки Переяслав-Хмельницького району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Погляд".

У безпритульного кота, який покусав обидві руки громадянці села Хоцьки, виявлено позитивний результат на сказ. Відтак, уведено карантинні обмеження в радіусі 10 км – навколо населеного пункту, а також вважається загрозливою зона с. Світанок, с. Циблі.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

В умовах карантинних обмежень у с. Хоцьки забороняється проведення виставок, виводок собак, вивезення за межі собак, котів і диких тварин. У мисливських угіддях, оголошених неблагополучними, а також у загрозливій зоні, забороняється проведення промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин, їх вилов і вивіз.

Також власники тварин і керівники господарств зобов’язані дотримуватись чинних правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах України; доставляти собак, котів в установи ветеринарної медицини для клінічного огляду та профілактичного щеплення проти сказу.

Нагадаємо, що у Білій Церкві відбувався місячник безкоштовної імунізації тварин проти сказу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: