#

На полігоні під Білою Церквою під ноги солдата кинули гранату

13.05.2019 16:35
На полігоні під Білою Церквою під ноги солдата кинули гранату
Фото з мережі Інтернет

У кінці лютого на полігоні поблизу Білої Церкви строковик знайшов гранату та кинув її в сторону іншого солдата

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Військової прокуратури центрального регіону України.

За даними відомства, військовий звинувачується у заподіянні тілесних ушкоджень співслужбовцю через порушення правил поводження з боєприпасами. За процесуального керівництва військової прокуратури Білоцерківського гарнізону оперативно завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому після вибуху гранати на полігоні в Київській області. До суду передано обвинувальний акт.

"21 лютого 2019 року під час прибирання території полігону однієї з військових частин неподалік Білої Церкви, військовослужбовець строкової служби, грубо порушуючи правила поводження з боєприпасами, взяв до рук знайдену ним в траві нерозірвану гранату типу РГН та кинув її на землю в бік іншого військовослужбовця. В результаті стався вибух. Внаслідок цього обидва солдати отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

За порушення ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України строковику загрожує до двох років тримання у дисциплінарному батальйоні або позбавлення волі на строк до трьох років.

Разом з тим, вже покарані за недбалість керівництво полігону та відповідальні особи військової частини, які допустили небезпечний інцидент, не подбавши про належне очищення стрільбища від нерозірваних гранат.

За результатами розгляду судом адміністративних матеріалів, направлених військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону, 5 військових службових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності – на них накладені штрафи.

Нагадаємо, що у Боярці в одному з будинків чоловік з гранатою у руках зайшов до матері у кімнату зі словами: "зараз усі злетимо".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: