#

На сайті міської ради Вишневого з'явилась петиція за відставку мера (ФОТО)

18.04.2018 14:07
На сайті міської ради Вишневого з'явилась петиція за відставку мера (ФОТО)

Нещодавно, 11 квітня на сайті електронних петицій міста Вишневого з'явилася петиція з вимогою розглянути на черговій сесії Вишневої міської ради питання про дострокове припинення повноважень міського голови Іллі Дікова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "КиевVласть".

У жителів міста Вишневе увірвався терпець. У місті - нестача зон для відпочинку, погано ремонтують дороги, відсутній комунальний транспорт, забудова хаотична. Останньою краплею для містян став недавній корупційний скандал, в якому їх мер Ілля Діков пропонував в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун квартиру в місцевому ЖК. Зараз громада рішуче вимагає відставки мера, але в районі запевняють: цей процес ні до чого доброго не приведе.

"Відповідно до статті 79 Закону України" Про місцеве самоврядування "повноваження сільського, селищного, міського голови можуть бути достроково припинені, якщо він порушує Конституцію або закони України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень", - йдеться в петиції .

Також повідомляється, що повноваження міського голови можуть бути припинені достроково за рішенням місцевого референдуму або за рішенням відповідної ради, прийнятим шляхом таємного голосування не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради.

Для обурення у Вишнівської громади безліч причин. Незадоволені щорічним неякісним ремонтом доріг, відсутністю зон відпочинку і парків в місті, переповненими школами і садочками, відсутністю безперешкодного сполучення між двома частинами міста, хаотичною забудовою, відсутністю комунального транспорту і непрозорим використанням бюджетних коштів.

Як розповів ініціатор петиції, вішнівчанин Ігор Момот, за час роботи Іллі Дікова на посаді мера у жителів Вишневого з'явилося до нього багато питань:

"Я не перший рік живу в Вишневому, бачив всі етапи його становлення. Крім ситуації з міським парком і недавнім корупційним скандалом з в.о. міністра охорони здоров'я, у громади є ряд претензій до мера. За час його роботи на посаді наше місто розвивається в одному напрямку - збільшення кількості житлових квадратних метрів. Абсолютно нічого не зроблено для розвитку дітей, немає нормальних умов для їх навчання. Для людей не пропонуються нормальні медичні послуги, транспортна сфера не розвинена. З цього всього я можу зробити висновок, що єдина мета Іллі Дікова - видача земельних ділянок і задоволення власних інтересів.

Дуже сподіваємося, що до думки вишнівчан нарешті прислухаються, і депутати нас підтримають. На жаль, мені невідомо, яка позиція в цій ситуації у народних обранців. Хочеться вірити, що нам не доведеться влаштовувати акції протесту для зняття мера. Також зазначу, що в цивілізованих Європейських країнах після подібних корупційних скандалів чиновники самі подають у відставку. А наш мер в даній ситуації зайняв незрозумілу мені позицію, відмовляючись навіть коментувати подію ", - розповідає Ігор.

Цікаво, що в декларації Іллі Дікова за 2017 зазначено, що у володінні міського голови немає жодного квадратного метра нерухомості.

На його дружину Наталю Корощенко записано три земельні ділянки загальною площею 6103 м² - в місті Вишневому, селі Малютянка Києво-Святошинського району та в селі Застугна Васильківського району.

Також вона володіє квартирою в Вишневому на 95 м² і гаражем на 92 м².

На мера Вишневого записаний один старенький автомобіль - Chevrolet Niva 2008 року випуску.

На посаді мера Діков заробив 245 008 гривень, зарплата його дружини склала 972 298 гривень. При цьому Ілля Діков задекларував 780 тис. гривень готівки і ще 151 850 гривень на банківських рахунках. Наталя Корощенко має 625 300 гривень готівкою.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: