#

На Сході загинув молодий майданівець та воїн Тарас Матвіїв (ФОТО)

13.07.2020 09:20
На Сході загинув молодий майданівець та воїн Тарас Матвіїв (ФОТО)
Тарас Матвіїв

Нещодавно, 10 липня, поблизу села Троїцьке Луганської області загинув 31-річний молодший лейтенант 24 королівської бригади імені Данила Галицького Тарас Матвіїв

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту " Майдан 18-20 лютого. Як усе було." у Facebook.

Наразі відомо, що позицію, якою командував Тарас в районі Троїцького, атакували російські найманці.

Били зі 120 мм мінометів. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Бліндаж загорівся і частково обвалився. Тарас першим кинувся на допомогу побратимам й витягнув двох своїх бійців назовні і відніс в безпечне місце. В цей час ще одна міна впала на позицію і осколками смертельно поранила хлопця, - йдеться в повідомленні.

Варто сказати, що Тарас Матвіїв був професійним журналістом, активним учасником Майдану. 31-річний герой став одним із ініціаторів створення і координатором ГО "Пошукова ініціатива Майдану".

Зауважимо, що ця волонтерська організація після 20 лютого провела величезну роботу по пошуку зниклих. Саме вони організовували експедиції в усі ліси довкола Києва, обстежили цвинтарі, облазили каналізації, проривалися до моргів, писали численні запити до київського крематорію. Завдяки роботі Тараса і його друзів було встановлено місцезнаходження десятків людей.

З початком війни Тарас став активним волонтером, допомагав Армії, боровся з незаконною вирубкою лісу. Був депутатом Жидачівської райради.  Згодом добровольцем воював на сході у складі "Карпатської Січі". Влітку минулого року закінчив Львівську академію сухопутних військ ім.Петра Сагайдачного і, вже як офіцер ЗСУ, захищав батьківщину у складі 24 ОМБр.

Прощання із Тарасом відбудеться 14 липня о 8.00 біля Стели Незалежності у Києві, а далі у Львові в гарнізонному храмі св. Петра і Павла.

Нагадаємо, що на Старообухівській трасі поблизу Києва зіштовхнулися два легковики Hyundai и Mercedes, унаслідок потужного удару загинула ціла сім’я.




Читати "Моя Київщина" у Facebook