#

На території Київської області не заплановано евакуаційних заходів, - голова КОВА Кулеба

01.11.2022 08:40
На території Київської області не заплановано евакуаційних заходів, - голова КОВА Кулеба
Фото з мережі Інтернет

Учора, 31 жовтня, очільник Київської ОВА Олексій Кулеба наголосив, через масові обстріли критичної інфраструктури на Київщині не відбувається евакуації населення та немає планів проводити її у найближчий час

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" за покликанням на телеграм-канал Олексія Кулеби.

Олексій Кулеба спростував інформацію щодо евакуації з області мешканців через постійну загрозу уражень ворогом об’єктів критичної інфраструктури, а також повторного наступу з території Білорусі. Він написав:

Жодних евакуаційних заходів на території Київської області не відбувається та в найближчий час не планується. Ситуація з енергетикою складна, проте під контролем.

Також Кулеба наголосив:

Усі працюють на своїх місцях. Електроенергія в області вже почала відновлюватися. Про всі плани дій жителі Київщини будуть знати завчасно. 

Зазначимо, що про можливість евакуації населення з Київщини голова КОВА нещодавно розповів в інтерв’ю голови КОВА польському виданню Onet. У ньому Кулеба сказав, що план евакуації є, але застосують його лише у разі потреби:

Ми розуміємо, що ситуація може розвиватися по-різному. Ми також адаптували наші плани евакуації до цього. У разі потреби вживаємо всіх необхідних заходів для евакуації. Але повторюю: зараз завдання номер один – зустріти ворога на кордоні і не пропустити його в глиб країни.

Нагадаємо, що спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі відновили електропостачання для 260 тисяч родин Київської області, які залишились без світла через терористичну атаку росії 31 жовтня.

Читати "Моя Київщина" у Telegram