#

На території Макарівської ОТГ триває розмінування

14.04.2022 09:10
На території Макарівської ОТГ триває розмінування
Фото з мережі Інтернет

Селищний голова Макарова Вадим Токар закликав жителів громади поки не повертатися в домівки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Макарівська селищна рада" у Facebook.

За його словами, окрім Макарова, серйозно постраждали ще кілька населених пунктів територіальної громади.

Токар сказав:

Зараз поки що ми підраховуємо не збитки, а руйнування. Їх дуже багато. 21 населений пункт у нашій громаді був під обстрілами. Щодо Макарова, то станом на вчора ми нарахували 101 повністю зруйнованих будівель. Пошкоджено – понад 400 будівель.

Селищний голова Макарова Вадим Токар зауважив, що наразі триває підрахунок померлих:

У нашій громаді спочатку виявили загиблими 132 особи. Родичі почали ховати їх. Зараз разом із поліцією займаємося тими, кого поховали неналежним чином, адже люди ховали там, де могли – у дворах, у садах. Позавчора підняли на поверхню 17 людей, учора – 23. Така робота триває. Знаходимо й дітей… Більшість людей загинули під час спроби евакуюватися з окупованої території.

Він також розказав про “сюрпризи”, які після себе залишили російські окупанти. Через ці “сюрпризи” у районі активно їде розмінування.

Селищний голова сказав:

Вчора був випадок, коли в полі підірвалася машина з електриком та двома саперами. Вони здавали назад і вибухнула задня частина машини, кабіна залишилася цілою. Люди залишилися цілими. Є випадки, коли люди знаходять у квартирах і будинках снаряди, що не розірвалися, розтяжки.

Також селищний голова закликав людей поки що не повертатися до Макарова.

Нагадаємо, що у селі Мотижин Макарівської ОТГ російські війська перетворили на катівню екопарк, де вбивали мирних українців.

Читати "Моя Київщина" у Facebook