#

На Васильківщині відбувся вечір пам’яті Івана Козловського

23.12.2020 17:30
На Васильківщині відбувся вечір пам’яті Івана Козловського
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно в КЗ КОР "Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського", що у  селі Мар’янівка на Васильківщині, відбувся  музичний вечір пам’яті  видатного тенора ХХ століття Івана Козловського

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної ради.

До музею-садиби завітали викладачі та вихованці Мар’янівської дитячої музичної школи аби вшанувати пам'ять видатного земляка.

Директор музичної школи Марія Луценко поділилася спогадами про роки співпраці з Іваном Семеновичем. Зокрема про святкування 90-річчя співака та вражаючий виступ  ансамблю сопілкарів.

Час невпинний, а сопілка продовжує звучати в батьківській хатині, як звучала на сцені Великого Театру.  Діти продовжують втілювати мрії Івана Семеновича, який вперше виконав Цикл українських різдвяних колядок у 1968 році.  У виконанні дитячого ансамблю "Веселка" під керівництвом викладача Горенко Світлани звучали колядки, - йдеться у дописі.

Іван Козловський був великим патріотом. Україна завжди мала чільне місце в його серці. Він підтримував тісні зв’язки з київськими митцями, із земляками-мар’янівцями. У його московській квартирі завжди лунала українська мова, українська пісня, яка викликає зачарований подив у художньо-естетично чутливих людей усього світу.

Також нагадаємо, що у селі Гребінки Васильківського району поліцейські Київщини затримали чоловіка, який до смерті побив рідну бабусю.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: